ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Για 4 άτομα
Χρόνος μαγειρέματος
Sensor με την κόκκινη βαλβiδα: 20 λεπτά
Κλασική χύτρα: 20 λεπτά

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό μπακαλιάρο αλμυρά - 1 1/2 κιλό πράσα - 3 μεγάλα κρεμμύδια - 2 σκελίδες σκόρδο - 3 ψρέσκες ντομάτες - λίγο ντοματοπελτέ - 1 φλυτζάνι λάδι - αλάτι - πιπέρι - κοκκινοπiπερο.

Βάζετε το κρεμμύδι ψιλοκομένο να βράσει με λίγο νερό. Κατόπιν ρίχνετε το λάδι να σωταριστεί το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το κοκκινοπίπερο, τις ντομάτες ψιλοκομμένες και μισό ποτήρι νερό. Το βράζετε 5 λεπτά από τη στιγμή που θ' αρχίσει να σιγοσφυρίζει η βαλβίδα. Ανοίγετε τη χύτρα και ρίχνετε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και βράζετε άλλα 5 λεπτά από τη στιγμή που θ'αρχίσει να σιγοσφυρίζει η βαλβίδα.