ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Για 4 άτομα
Χρόνος μαγειρέματος
Sensor με την κόκκινη βαλβiδα: 20 λεπτά
Κλασική χύτρα: 20 λεπτά

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό χοιρινό κρέας κατάλληλο για ψητό - 2 γεμάτες κουταλιές σούπας βούτυρο ή φυτίνη - 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα - 1/2 κιλό ζεστό γάλα - φύλλο δάφνης - αλάτι - πιπέρι - αλεύρι.

Δένετε το κρέας. Ζεσταίνετε σε τηγάνι το βούτυρο και ροδίζετε το κρέας μαζί με το κρεμμύδι. Το βάζετε στη χύτρα SEB και προσθέτετε το γάλα. Προσθέτετε το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζετε τη χύτρα και αφήνετε το κρέας να σιγοψηθεί επί 20 λεπτά από τη στιγμή που θ' αρχίσει το σφύριγμα της βαλβίδας.

Αποσύρετε τη χύτρα από τη φωτιά. Σε 5 λεπτά γυρίζετε τη βαλβίδα, για να βγει ο ατμός, και ανοίγετε τη χύτρα. Βάζετε το κρέας σε πιατέλα. Αφαιρείτε το λίπος από τη σάλτσα. Δουλεύετε μια γεμάτη κουταλιά σούπας αλεύρι με ένα κομμάτι φρέσκο βούτυρο ή βιτάμ.

Ρίχνετε το μίγμα στη σάλτσα και τη βράζετε μερικά λεπτά, με ανοιχτή τη χύτρα. Τη ρίχνετε επάνω στο κρέας.