Η Κυπριακή Σπεσιαλιτέ μας/Our Cyprus Speciality
(Από την Κυπριακή κουζίνα)
Καλύπτουμε το εσωτερικό της Χύτρας Ταχύτητας TEFAL με αλουμινόχαρτο. Κόβουμε το κρέας (αρνί, ρίφι) σε κανονικές μερίδες, το πλένουμε και το βάζουμε σε ένα σκεύος PYREX. Το ραντίζουμε με κονιάκ (ένα φλυντζάνι του καφέ σε ½ κιλό κρέας), το αλατίζουμε, του βάζουμε ρίγανη και λίγο κίμινο (αρτυσιά).
Μετά παίρνουμε το κρέας μιά-μιά μερίδα και το τυλίγουμε ξεχωριστά σε αλουμινόχαρτο μαζί με ένα φύλλο δάφνης στο κάθε αλουμινόχαρτο. Τα τοποθετούμε ένα-ένα μέσα στην Χύτρα Ταχύτητας TEFAL, περιχύνουμε με ένα ποτήρι νερό τα κομμάτια όπως είνα τυλιγμένα και τα σκεπάζουμε από πάνω και πάλιν με αλουμινόχαρτο.
Κλείνουμε ερμητικά την Χύτρα Ταχύτητας TEFAL, και την βάζουμε σε δυνατή φωτιά.
Αν μαγειρεύετε σε Χύτρα Ταχύτητας TEFAL CLIPSO ή TEFAL DELICIO βάζετε την βαλβίδα στον αριθμό 2 και περιμένετε μέχρι να σφυρίξει. Αμέσως μετά ελαττώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί περίπου 11/2 - 2 ώρες κατά προτίμηση.
Αν μαγειρεύετε σε Χύτρα Ταχύτητας TEFAL CLASSIC περιμένετε να σφυρίξει, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να ψηθεί για 1 1/2 - 2 ώρες.
Η TEFAL σας εύχεται ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!