Recipes
Η Κυπριακή Σπεσιαλιτέ μας/Our Cyprus Speciality
(Από την Κυπριακή κουζίνα)
Καλύπτουμε το εσωτερικό της Χύτρας Ταχύτητας TEFAL με αλουμινόχαρτο. Κόβουμε το κρέας (αρνί, ρίφι) σε κανονικές μερίδες, το πλένουμε και το βάζουμε σε ένα σκεύος PYREX. Το ραντίζουμε με κονιάκ (ένα φλυντζάνι του καφέ σε ½ κιλό κρέας), το αλατίζουμε, του βάζουμε ρίγανη και λίγο κίμινο (αρτυσιά).
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Για 4 άτομα
Χρόνος μαγειρέματος
Sensor με την κόκκινη βαλβiδα: 20 λεπτά
Κλασική χύτρα: 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό μπακαλιάρο αλμυρά - 1 1/2 κιλό πράσα - 3 μεγάλα κρεμμύδια - 2 σκελίδες σκόρδο - 3 ψρέσκες ντομάτες - λίγο ντοματοπελτέ - 1 φλυτζάνι λάδι - αλάτι - πιπέρι - κοκκινοπiπερο.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Για 6 άτομα
Χρόνος μαγειρέματος
Sensor με την κόκκινη βαλβiδα: 12 λεπτά
Κλασική χύτρα: 12 λεπτά
ΥΛΙΚΑ:
1/2 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο - 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες - μια σκελίδα σκόρδο - μια ή δύο πιπεριές πράσινες - 358 γραμμάρια κιμά - 3 ντομάτες - μαϊντανό - φύλλο δάφνης - αλάτι - πιπέρι - 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού κρασί άσπρο - 1 κιλό πατάτες.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Για 6 άτομα
Χρόνος μαγειρέματος
Sensor μια την κόκκινη βαλβiδα: 25 λεπτά
Κλασική χύτρα: 25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ:
1 μπούτι αρνιού γάλακτος, 1 1/2 περίπου κιλό - 2 κουταλάκια τσαγιού κοφτά αλάτι - λίγο πιπέρι - 2 σκελίδες λυωμένο σκόρδο - 1/2 κουταλάκι τσαγιού ξερά δενδρολίβανο τριμμένο - 1/2 ψλυτζάνι τσαγιού βούτυρο - 1/2 φλυτζάνι τσαγιού νερό.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Για 4 άτομα
Χρόνος μαγειρέματος
Sensor με την κόκκινη βαλβiδα: 20 λεπτά
Κλασική χύτρα: 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό χοιρινό κρέας κατάλληλο για ψητό - 2 γεμάτες κουταλιές σούπας βούτυρο ή φυτίνη - 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα - 1/2 κιλό ζεστό γάλα - φύλλο δάφνης - αλάτι - πιπέρι - αλεύρι.