ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Για 6 άτομα
Χρόνος μαγειρέματος
Sensor μια την κόκκινη βαλβiδα: 25 λεπτά
Κλασική χύτρα: 25 λεπτά

ΥΛΙΚΑ:

1 μπούτι αρνιού γάλακτος, 1 1/2 περίπου κιλό - 2 κουταλάκια τσαγιού κοφτά αλάτι - λίγο πιπέρι - 2 σκελίδες λυωμένο σκόρδο - 1/2 κουταλάκι τσαγιού ξερά δενδρολίβανο τριμμένο - 1/2 ψλυτζάνι τσαγιού βούτυρο - 1/2 φλυτζάνι τσαγιού νερό.

Τρίβετε το μπούτι αρνιού με ένα μίγμα από το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και το δενδρολίβανο. Αφήνετε να μείνει μία ώρα.
Ζεσταίνετε στη χύτρα SEB το βούτυρο και ροδίζετε το μπούτι αρνιού. Προσθέτετε το νερό και αφήνετε να σιγοψηθεί επί 25 λεπτά από τη στιγμή που θ' αρχίσει να σφυρίζει η βαλβίδα.

Σημ.: Αντικαθιστάτε το νερό με κρασί άσπρο.
Προσθέτετε μαζί με το νερό και το χυμό ενός λεμονιού.
Οταν το κρέας ψηθεί στη χύτρα, το τοποθετείτε σε ταψάκι και το βάζετε στο φούρνο, κάτω από το «γκριλ», για να ροδίσει.
Αντικαθιστάτε το μισό βούτυρο με λάδι.
Αν το αρνί είναι μεγάλο, θέλει για να ψηθεί 50 λεπτά από τη στιγμή που θ' αρχiσει το σφύριγμα της βαλβίδας.