ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Για 6 άτομα
Χρόνος μαγειρέματος
Sensor με την κόκκινη βαλβiδα: 12 λεπτά
Κλασική χύτρα: 12 λεπτά

ΥΛΙΚΑ:

1/2 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο - 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες - μια σκελίδα σκόρδο - μια ή δύο πιπεριές πράσινες - 358 γραμμάρια κιμά - 3 ντομάτες - μαϊντανό - φύλλο δάφνης - αλάτι - πιπέρι - 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού κρασί άσπρο - 1 κιλό πατάτες.

Ζεσταίνετε στη χύτρα SEB το βούτυρο και σωτάρετε το κρεμμύδι, έως ότου μαραθεί. Προσθέτετε το σκόρδο, τις πιπεριές κομμένες σε λεπτά μακρόστενα κομμάτια και τον κιμά. Τον σωτάρετε επί 2-3 λεπτά και προσθέτετε τις ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, μαϊντανό ψιλοκομμένο, φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι και το κρασί. Κλείνετε τη χύτρα και αφήνετε τον κιμά με τη σάλτσα του να σιγοψηθούν επί 10 λεπτά από τη στιγμή που θ' αρχίσει το σφύριγμα της βαλβίδας.

Καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες. Αν είναι μεγάλες, τις κόβετε πρώτα στη μέση και κατόπιν σε χονδρές φέτες. Τις ρίχνετε στη χύτρα με 1 φλυτζάνι τσαγιού ζεστό νερό. Αφήνετε να σιγοψηθούν με τον κιμά επί 2 λεπτά από τη στιγμή που θ' αρχίσει το σφύριγμα της βαλβίδας. Αποσύρετε τη χύτρα από τη φωτιά. Σε 5 λεπτά γυρίζετε τη βαλβίδα για να βγει ο ατμός και ανοίγετε τη χύτρα.

Σημ.: Τις πιπεριές μπορείτε να τις παραλείψετε.